Wat is de winkans op Nederlandse krasloten?

Hoe groot is de win kans op een prijs bij een kraslot in Nederland of België? Er zijn tal van krasloten zowel fysiek als online en ze hebben allemaal hun eigen identiteit met prijs en kans om te winnen.

Welke Nederlandse kraskaarten heb de hoogste win kans?

Dit zijn de Krasloten met hoogste winkans in 2023:

 • 100x Cash
  Kans op €250.000
 • Karaat Cash Kraslot
  Kans op €100.000
 • 50x Cash
  Hoofdprijzen €50.000
 • Diamanten 500k Kraslot
  Hoofdprijzen €500.000
 • Flappen Krassen
  Hoofdprijzen €75.000
 • Goudkoorts
  Wenslot (Goud)

Hoe groot is de kans dat je wint met een kraslot?

Dit hangt van het kraslot af. Aan de achterzijde kun je zien hoe groot de kans is om een geldprijs te winnen.

Welk kraslot heeft meeste kans?

Het kraslot 1 op 3 heeft de grootste kans in Nederland. De naam zegt het al 1 op 3.

Hoe worden krasloten gecontroleerd?

Door de Nederlandse Kansspelautoriteit.

Hoe betrouwbaar zijn krasloten?

Wie heeft er wel eens wat gewonnen met een kraslot?

Heeft er ooit iemand gewonnen met de December Kalender?

Welk kansspel meeste kans Belgie?

Hoeveel krasloten worden er per jaar verkocht?

Decemberkalender kraslot

De Decemberkalender is een loterij die speciaal in de feestmaand december wordt gehouden. In deze periode zijn veel mensen in de stemming om een extra gokje te willen wagen. De Decemberkalender is een kraslot waarmee je gedurende de hele maand elke dag kunt gokken. Een kraslot kost €5 en daarbij inbegrepen krijg je vier extra krasspelletjes. De gemiddelde winkans is 1 op 2. Behalve twee prijzen van €100.000 en drie prijzen van €10.000, zijn er vooral kleine geldbedragen te winnen van rond de €5 a €10. In totaal worden er ruim 1 miljoen prijzen uitgegeven. De kans op de hoogste prijs bedraagt ongeveer 1 op 1,2 miljoen en de kans op €10.000 is circa 1 op 80.000.

Winkansen en geldprijzen

De verschillende Nederlandse loterijen kennen dus ieder hun eigen werkwijze, prijzenpot en winkansen. Waar de gemiddelde winkans soms best redelijk is, is de kans om een echt groot bedrag te winnen echter behoorlijk klein. Met een gemiddelde winkans van 1 op 2 ben je bij de Staatsloterij en de Decemberkalender het meest zeker van een prijs.

Het is daarbij wel van belang dat je zelf in de gaten houdt of je een prijs hebt gewonnen. De winnaars zijn bij deze loterijen namelijk niet automatisch bekend, zoals dat wel het geval is bij de Bankgiroloterij en de Nationale Postcodeloterij. Je moet dus zelf zorgen dat je je prijzengeld ophaalt.

Meer kans bij kraskaarten?

Kraskaarten zijn goedkoop en daarom best wel populair bij mensen. Voor een euro kun je al krassen en kans maken op leuke prijzen. De winkans is relatief groter als bijvoorbeeld bij loterijen. Men zegt dat de winkans rond de 1 op 5 ligt. Dus met vijf kraskaarten moet je feitelijk gezien iets kunnen winnen. Ook hier geldt dat je niet eeuwig moet blijven doorgaan. Het kan hier ook verslavend werken, dat je continu meer kraskaarten wilt kopen. Zeker als je een keer wat gewonnen heb, is de verleiding groot. In december is ook altijd de decemberkalender. Hier mag je elke dag iets krassen. Als je een aantal dezelfde symbolen hebt, dan kun je geldprijzen winnen tussen de 5 en 5.000 euro.

Of je echt meer kans hebt bij bepaalde kansspelen is onduidelijk. Maar je kunt je geluk een beetje beïnvloeden. Spreid je kansen over meerdere loten, deel je geluk met de mensen om je heen en probeer op deze manier een beetje de voordelen in te zien.